rock'n'swing

LAJIT

LINDY HOP

Lindy Hopin sanotaan olevan kaikkien kädenalitanssien ”äiti” ja se on saanut alkunsa mustien keskuudessa New Yorkin Harlemissa. Lindy Hopia tanssitaan swing-musiikkiin vahvasti musiikkia tulkiten. Musiikin nopeuden mukaan tanssia varioidaan pehmeästä ja hitaasta tunnelmoinnista riehakkaampiin potkukuvioihin ja aina lennokkaisiin akroihin asti.

BOOGIE WOOGIE

Boogie woogien juuret ovat nostalgisella 50-luvulla ja tämän aikakauden rock’n’roll- ja rhythm’n’blues-musiikissa. Tanssi on vapaasti vietyä eli se perustuu vahvasti improvisaatioon ja spontaaniin musiikin tulkintaan. Siksi vienti ja seuraaminen ovat boogie woogiessa avainroolissa. Esimerkiksi kilpailuissa nähtävät suoritukset eivät ole koreografioituja vaikka toki yksittäisiä kuvioita harjoitellaan ahkerasti. Boogie woogieta voidaan tanssia musiikin eri tempoihin, joko hitaasti tunnelmoiden tai vauhdikkaasti nopeampaan musiikkiin. Pienet akrobatiakuviot, dipit ja hypyt kuuluvat tähän iloiseen tanssiin.

BALBOA

on 1920-luvulla Yhdysvalloissa syntynyt tanssi, jota tanssitaan useimmiten keskinopeaan ja nopeaan swing-musiikkiin. Täpötäysillä tanssiklubeilla syntynyttä Balboaa (Pure Balboa) tanssitaan pienin askelin suljetussa otteessa ja vartalokontaktissa parin kanssa tai tehden välillä kuvioita avoimessa otteessa (Bal-Swing). Balboaa ja Bal-Swingia voidaan myös yhdistellä hyvin mm. Lindy Hopin sekaan. Tanssilavoilla ja -ravintoloissa balboaa voi tanssia esim. reippaaseen foksiin. Balboatunnille tarvitset liukaspohjaiset kengät tai kenkien päälle vedettävät sukat.

COLLEGIATE SHAG

Collegiate Shag on hauska ja energinen Amerikasta peräisin oleva 1920-luvun Swing-paritanssi. Sitä tanssitaan sekä avoimessa että lähikontaktissa keskinopeaan ja nopeaan swing-musiikkiin. Tanssin ominaispiirteitä ovat nopea jalkatekniikka, energinen meno, sekä hulluttelevan rento asenne. Tanssi on improvisoitua ja se perustuu viemiseen ja seuraamiseen, sekä parin väliseen aktiiviseen kommunikointiin. Swingin lisäksi sitä voi tanssia myös esim. nopeatempoiseen iskelmämusiikkiin.

TASORYHMÄT

Tasoryhmäkuvaukset ovat viitteellisiä. Jokainen meistä on erilainen oppija, mutta vain harjoitus tekee mestarin. Hyvälle perustalle on parempi rakentaa tanssitaitoa. Näin ollen onkin parempi kerrata mieluummin kausi tai pari pidempään perusasioita, kuin hypätä suinpäin seuraavaan ryhmään.

Jos olet epävarma mikä ryhmä olisi sinulle sopiva, kysy ohjaajalta neuvoa.

TASO 1

Ryhmässä lähdetään liikkeelle nollasta, eikä ennakkotietoja tarvita. Ryhmässä opetellaan mm. vientiä ja seuraamista, perustekniikkaa, rytmiin tanssimista, perusaskelia ja -kuvioita. Mikäli et harjoittele tanssia vapaa-ajallasi, kannattaa tämä kurssi käydä parikin kertaa taitojen vahvistamiseksi.

TASO 2

Jatkotunneille voit osallistua, kun olet käynyt vähintäänkin kauden mittaisen peruskurssin tai omaat vastaavat taidot ja lisäksi olet hakenut varmuutta tanssiisi kilometrejä kerryttämällä. Harjoitusten pääpaino on tanssitekniikassa, perusteiden hiomisessa sekä viennin ja seuraamisen harjoittelussa. Opit uusia kuvioita ja lisäksi sekä tanssimaan että tulkitsemaan musiikkia. 

TASO 3

Tähän ryhmään tullessa ovat viennin ja seuraamisen perusteet ja lajinomaiset vasteet ovat sinulle tuttuja. Kuuntelet musiikin ohella myös pariasi ja ymmärrät molempien osapuolten tanssiroolin. Olet opinhaluinen ja - janoinen tanssija, joka nauttii harjoittelusta. Haluat päästä syvemmälle perustekniikkaan, mutta kaipaat myös uusia haasteita ottaen vastuun omasta oppimisestasi. Pidät ryhmässä toimimisesta ja autat myös tanssikavereitasi oppimaan ja onnistumaan.

HUOM!
Taso 3:n ryhmätunteja ei järjestetä koko kaudelle, vaan ne toteutuvat erillisinä lyhytkursseina.

TIESITKÖ, ETTÄ DANCE FLOW KUOPIO ON AINOA TANSSISEURA POHJOIS-SAVOSSA, JOKA TARJOAA SÄÄNNÖLLISTÄ VIIKKO-OPETUSTA ROCK’N’SWING-TANSSEISSA?

Ohjaajamme ovat hakeneet kokemusta kansainvälisiltä leireiltä, workshopeista ja valmentajakoulutuksista.