rock'n'swing

KEVÄT 2024

VIIKKORYHMÄT

TIISTAI

o Rock’n’swing-tanssien perusteita aloittelijoille ja alle vuoden tanssineille. Mikäli olet vielä epävarma taidoistasi, voit aivan hyvin käydä alkeiskurssin uudelleen niin monta kertaa, että varmuus löytyy – aina on parempi ponnistaa ylöspäin tukevalta ja hyvältä pohjalta kuin rientää vauhdilla, mutta huterasti eteenpäin.

o Ryhmässä harjoitellaan Boogie Woogien ja Lindy Hopin perusteita ja se on tarkoitettu aloittelijoille sekä alle vuoden tanssineille. Voit katsoa tarkemmat lajikuvaukset ja kausisuunnitelman nettisivuiltamme. Kauden alussa tunneilla lähdetään liikkeelle nollasta, eikä aiempaa tanssikokemusta tarvita. Viikkotunneilla harjoitellaan mm. vientiä ja seuraamista, perustekniikkaa, rytmiin tanssimista, perusaskelia ja -kuvioita. Tavoitteena on oppia Boogie Woogien ja Lindy Hopin perusteita mahdollistaen parin kanssa vapaan ja iloisen tanssin musiikkia tulkiten.

o Tunneillamme on käytössä vapaaehtoinen parinvaihto, joten voit ilmoittautua mukaan ilman paria.

o Ryhmätunnit pidetään 09.01.- 16.04.2024. Ryhmiä ei pidetä hiihtolomaviikolla

o Lindy Hopin valmentajat: Terhi Tuulikannel ja Kalle Leskinen

o Boogie Woogien valmentajat: Jarkko ja Viivi Jetsonen

o Hinta: Taso 1 yht. 140€ tai Taso 1 + 2 yht. 170€ (muistathan maksaa myös jäsenmaksun 25€/kalenterivuosi).

HUOM! Mikäli käyt kahdessa tai useammassa eri ryhmässä, olet oikeutettu saamaan -25% alennuksen edullisemman/edullisempien ryhmien kausimaksuista. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä ennen ilmoittautumista: taloudenhoitaja@danceflow.fi

o Ilmoittaudu

Ryhmään tuleva on tanssinut rock’n’swing-tansseja vähintään vuoden tai hankkinut harjoittelemalla vastaavat taidot. Harrastaja hallitsee lindy hopin ja boogie woogien perusaskeleet ja peruskuviot, pystyy tanssimaan oma-aloitteisesti keskinopeuksilla soitettuun musiikkiin molempia tansseja ja ymmärtää viennin ja seuraamisen sekä vartalonkäytön perusteita.

Ryhmässä jatketaan Boogie Woogien ja Lindy Hopin harjoittelua ja se on tarkoitettu Rock’n’Swing-tansseja vähintään vuoden tanssineille tai harjoittelemalla vastaavat taidot omaksuneille. Harrastajan tulee pystyä tanssimaan oma-aloitteisesti keskinopeuksilla soitettuun musiikkiin molempia tansseja ja ymmärtää viennin ja seuraamisen sekä vartalonkäytön perusteita. Tunneilla syvennetään perusaskeleiden ja kuvioiden osaamista Boogie Woogiessa ja Lindy Hopissa variaatioita unohtamatta. Tavoitteena on syventää Boogie Woogien ja Lindy Hopin perusteita mahdollistaen monimutkaisemmat kuviot vapaaseen vientiin musiikkia tulkiten.

Tunneillamme on käytössä vapaaehtoinen parinvaihto, joten voit ilmoittautua mukaan ilman paria.

Ryhmätunnit pidetään 09.01. – 16.04.2024. Ryhmiä ei pidetä hiihtolomalla.

Lindy Hopin valmentajat: Terhi Tuulikannel ja Kalle Leskinen
Boogie Woogien valmentajat: Jarkko ja Viivi Jetsonen

Hinta: Taso 2 yht. 140€ tai Taso 1 + 2 yht. 170€.
Hinnat sisältävät salien vapaan käytön (muistathan myös jäsenmaksun: 25€/kalenterivuosi).
Mikäli käyt kahdessa tai useammassa eri ryhmässä, olet oikeutettu saamaan -25% alennuksen edullisemman/edullisempien ryhmien kausimaksuista. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä ennen ilmoittautumista: taloudenhoitaja@danceflow.fi

o Ilmoittaudu

LAJIT

LINDY HOP

Lindy Hop on saanut alkunsa afroamerikkalaisten keskuudessa New Yorkin Harlemissa 1920-luvun lopulla. Lindy Hopia tanssitaan swing-musiikkiin vahvasti musiikkia tulkiten, puhtaimmillaan ilman ennalta suunniteltua koreografiaa, joskin myös ryhmäkoreografiat tai ”rutiinit” kuuluvat tanssiin. Musiikin nopeuden mukaan tanssia varioidaan pehmeästä ja hitaasta tunnelmoinnista riehakkaampiin potkukuvioihin ja aina lennokkaisiin akroihin asti.

Dance Flow:n viikkotunneilla tanssitaan Lindy Hopia.

BOOGIE WOOGIE

Boogie woogien juuret ovat nostalgisella 50-luvulla ja tämän aikakauden rock’n’roll- ja rhythm’n’blues-musiikissa. Tanssi on vapaasti vietyä eli se perustuu vahvasti improvisaatioon ja spontaaniin musiikin tulkintaan. Siksi vienti ja seuraaminen ovat boogie woogiessa avainroolissa. Esimerkiksi kilpailuissa nähtävät suoritukset eivät ole koreografioituja vaikka toki yksittäisiä kuvioita harjoitellaan ahkerasti. Boogie woogieta voidaan tanssia musiikin eri tempoihin, joko hitaasti tunnelmoiden tai vauhdikkaasti nopeampaan musiikkiin. Pienet akrobatiakuviot, dipit ja hypyt kuuluvat tähän iloiseen tanssiin.

Dance Flow:n viikkotunneilla tanssitaan Boogie Woogieta.

BALBOA

on 1920-luvulla Yhdysvalloissa syntynyt tanssi, jota tanssitaan useimmiten keskinopeaan ja nopeaan swing-musiikkiin. Täpötäysillä tanssiklubeilla syntynyttä Balboaa (Pure Balboa) tanssitaan pienin askelin suljetussa otteessa ja vartalokontaktissa parin kanssa tai tehden välillä kuvioita avoimessa otteessa (Bal-Swing). Balboaa ja Bal-Swingia voidaan myös yhdistellä hyvin mm. Lindy Hopin sekaan. Tanssilavoilla ja -ravintoloissa balboaa voi tanssia esim. reippaaseen foksiin. Balboatunnille tarvitset liukaspohjaiset kengät tai kenkien päälle vedettävät sukat.

Dance Flow:ssa balboaa tarjotaan tiiviskurssien muodossa.

SOOLO JAZZ

Jazz-tanssi (tai autenttinen jazz) syntyi 1900-luvun alussa afroamerikkalaisen kulttuurin piirissä. Termiä ”jazz dance” on käytetty Yhdysvaltojen lehdistössä ainakin vuodesta 1917. Jazz-tanssin keskeisiä periaatteita ovat rytmi ja yksilöllisyys: jokainen tanssii omanlaisella tyylillään, musiikin rytmiä kunnioittaen. Tanssin liikekielessä yhdistyvät afrikkalainen ja eurooppalainen tanssiperinne. Autenttinen jazz -termin alle sijoittuu sekä soolo-, pari- että ryhmätansseja, omina tanssimuotoinaan mm erilaiset plantaasitanssit, cakewalk, steppi, charleston ja lindy hop. Soolotanssien opettelu on hyödyllistä paritanssijoille, sillä se auttaa hahmottamaan paremmin oman kehon liikekieltä, kehittää jousta ja rytmiä sekä antaa runsain mitoin eväitä musiikintulkintaan.

Dance Flow:ssa soolo-jazzia tanssitaan silloin tällöin viikkotunneilla ja tiiviskursseilla.

TASOKUVAUKSET

Tasokuvaukset ovat viitteellisiä. Jokainen meistä on erilainen oppija, mutta vain harjoitus tekee mestarin. Hyvälle perustalle on parempi rakentaa tanssitaitoa. Näin ollen onkin parempi kerrata mieluummin kausi tai pari pidempään perusasioita, kuin hypätä suinpäin seuraavaan ryhmään.

Jos olet epävarma mikä ryhmä olisi sinulle sopiva, kysy ohjaajalta neuvoa.

TASO 1

Ryhmässä lähdetään liikkeelle nollasta, eikä ennakkotietoja tarvita. Ryhmässä opetellaan mm. vientiä ja seuraamista, perustekniikkaa, rytmiin tanssimista, perusaskelia ja -kuvioita. Mikäli et harjoittele tanssia vapaa-ajallasi, kannattaa tämä kurssi käydä parikin kertaa taitojen vahvistamiseksi.

TASO 2

Jatkotunneille voit osallistua, kun olet käynyt vähintäänkin kauden mittaisen peruskurssin tai omaat vastaavat taidot ja lisäksi olet hakenut varmuutta tanssiisi kilometrejä kerryttämällä. Harjoitusten pääpaino on tanssitekniikassa, perusteiden hiomisessa sekä viennin ja seuraamisen harjoittelussa. Opit uusia kuvioita ja lisäksi sekä tanssimaan että tulkitsemaan musiikkia. 

TASO 3

Tähän ryhmään tullessa ovat viennin ja seuraamisen perusteet ja lajinomaiset vasteet ovat sinulle tuttuja. Kuuntelet musiikin ohella myös pariasi ja ymmärrät molempien osapuolten tanssiroolin. Olet opinhaluinen ja - janoinen tanssija, joka nauttii harjoittelusta. Haluat päästä syvemmälle perustekniikkaan, mutta kaipaat myös uusia haasteita ottaen vastuun omasta oppimisestasi. Pidät ryhmässä toimimisesta ja autat myös tanssikavereitasi oppimaan ja onnistumaan.

HUOM!
Taso 3:n ryhmätunteja ei järjestetä koko kaudelle, vaan ne toteutuvat erillisinä lyhytkursseina.

TIESITKÖ, ETTÄ DANCE FLOW KUOPIO ON AINOA TANSSISEURA POHJOIS-SAVOSSA, JOKA TARJOAA SÄÄNNÖLLISTÄ VIIKKO-OPETUSTA ROCK’N’SWING-TANSSEISSA?

Ohjaajamme ovat hakeneet kokemusta kansainvälisiltä leireiltä, workshopeista ja valmentajakoulutuksista.