SEURA

DANCE FLOW KUOPIO ry

DANCE FLOW:N TARINA

Tanssiurheiluseura Dance Flow Kuopio ry on jäsenmäärältään ja palvelutarjonnaltaan Kuopion sekä lähialueiden suurin ja valtakunnallisestikin suurimpia Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenseuroja. Se on yksi Suomen vanhimmista, sillä seuran historian voi katsoa alkaneen jo vuodesta 1968, jolloin syntyi Tanssikerho Viäntäjät. Kun se ja toinen merkittävä ja tunnettu kuopiolainen tanssiseura Jatsarit yhdistivät toimintansa vuonna 2005, seuran nimeksi tuli Tanssiseura J&V ry. Nimeen otettiin etukirjaimet molemmista seuroista ja sen piti olla vain ”työnimi”, mutta siitä muodostuikin seurallemme pitkäaikainen nimi. J&V toimi lähes koko tuon ajan Hermannin saleilla Kuopion Haapaniemellä.

Alkuaikoina seura oli lähes puhtaasti vakio- ja latinalaistanssien kilpatanssiseura, mutta ajan kuluessa toiminta laajentui monilajiseuraksi. Ensimmäiseksi toimintaan tulivat mukaan seura- ja Rock’n´Swing -tanssijat, sitten Bailatino-, Street-, Lavis- ja muut erikoisryhmät.  Vuoden 2019 keväällä, jolloin Kieroon Kelloojat ry yhdisti toimintansa seuran kanssa, joukko täydentyi pyörätuolitanssijoilla. Tällä hetkellä uusia tanssin muotoja seuraan tuovat erilaiset lasten tanssiliikuntaryhmät sekä Easy Dance Club ja Synchro Dance.

Seura on ollut aina vahva toimija alueellaan ja ahkera tanssikilpailujen järjestäjä. Syysviännöt ja Kevätjatsit olivat vuosia seuran perinteisiä tapahtumia. Tällä hetkellä seura tekee hyvää yhteistyötä Suomen Pyörätuolitanssiliiton kanssa ja perinteeksi on muodostunut jo pyörätuolitanssijoiden kesäkilpailu yhteistyössä Kuopio Tanssii ja Soi festivaalin kanssa.

Vahva toiminta näkyy siinäkin, että seuralla on hyviä yhteistyökumppaneita sekä yritys-, kulttuuri-ja omalta toimialaltaan. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Kuopion kaupunki, Kuopio Tanssii ja Soi ry sekä Pohjois-Savon Liikunta ry.  Seurassa on pidetty tärkeänä myös vahvaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä Tanssiurheiluliiton kanssa ja näin toimien seuran jäseniä on koko sen historian ajan ollut jolloin tapaa mukana myös liiton toiminnassa, sen hallituksessa, valiokunnissa tai työryhmissä. Tämä on taannut sen, että toimintaa on pystytty kehittämään.

Ammattitaitoinen, laadukas ja pedagoginen ohjaus- ja valmennustoiminta on ollut aina seuran paras ja näkyvin menestystekijä. Seuramme vahvuutena on myös hyvä lapsi- ja nuorisotyö, minkä tunnustuksena seura sai vuonna 2011 Nuori-Suomi sinetin, ja vuonna 2017 se vahvistui Olympiakomitean myöntämäksi Tähtiseuramerkiksi. Seuralle on myönnetty lasten ja nuorten Tähtimerkin lisäksi myös aikuisten osa-alueen Tähtimerkki. Nämä takaavat sen, että seuran hallinto, talous ja toimintaprosessit täyttävät Olympiakomitean, Pohjois-Savon Liikunnan sekä lajiliittojen yhdessä laatimat laatukriteerit. Lisäksi seurassa on otettu erityisesti huomioon lasten ja nuorten osallisuutta, liikunnan harrastamista sekä terveyttä ja urheilullisia elämäntapoja edistävät eettiset periaatteet. Yhä laajempi seuran taustatuki mahdollistaa liikunnan säilymisen osana ihmisen elämänvaiheita ja mahdollisuuden kehittyä myös huippu-urheilijaksi.

Seuran uudistumista ja kehittymistä sekä tanssin tunnelmaa ja fiilistä paremmin kuvaava nimenmuutos tehtiin kesällä 2019, jolloin seura muutti uusiin tiloihin Väliköntie 4:ään, Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskuksen tiloihin.  Yhteiselo samoissa tiloissa toimivien budolajien ja kuntosalitoiminnan kanssa antoi monia uusia yhteistoimintamahdollisuuksia myös tanssijoille monipuoliseen harjoitteluun, yhteisöllisyyteen ja seurayhteistyöhön.

Toiminta-ajatuksena on turvata ja edistää laadullisesti hyvää vakio- ja latinalaistanssien sekä Rock´n´Swing -tanssien harrastustoimintaa, kilpaurheilua ja yhteistyötä tanssiharrastusta lähellä olevien organisaatioiden kanssa.

Dance Flow:n toimintasäännöt pääset lukemaan tästä.

Olipa mielessäsi siis häävalssin opettelu, pyörätuolitanssin harjoittelu, rock&swingin reipas askellus tai kiihkeä kilpailu-ura, niin tervetuloa mukaan. 

Meiltä löydät kaiken mitä tarvitset!

Dance Flow on mukana Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen Tähtiseura-laatuohjelmassa, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Dance Flow:lle on myönnetty Tähtimerkki osoituksena laadukkaasta työstä lasten ja nuorten sekä aikuisten valmennuksessa. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat Tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi. Voit lukea lisää Tähtimerkistä klikkaamalla alla olevaa Tähtiseura-logoa.